Athom Homey Insights

By Claes

Hur jag använder Athom Homey Insights för att skapa flows

På sidan Athom Homey Insights finns det bra information om alla produkter som är kopplade till min Athom Homey.
Här hittar jag information som strömförbrukning på en Fibaro wall plug eller ljusintensitet och luftfuktighet på en Aeotec Multisensor 6 enhet.
Genom Insights kan jag t ex se hur luftfuktigheten har varierat över tid. Senaste timmen, senaste 6 timmarna, senaste 24 timmarna eller t ex förra månaden.

Länk till Homey Insights: https://insights.homey.app/

Skapar ett flow för att indikera start och stop på diskmaskinen.

Jag har satt en Fibaro wallplug på diskmaskinen. För att indikera start och stop tänker jag mäta strömförbrukningen på diskmaskinen och därefter skapa ett flow för att slå av och på en virtuell enhet som jag kallar Diskmaskin VD. Nu kan jag använda mig av Insights för att se hur strömförbrukningen ser ut under den tid som diskmaskinen är igång.

Om jag pekar med muspekaren på den gröna linjen ser jag i det högra hörnet hur mycket ström Fibaro wallplug rapportar. Jag kan nu se att std by läget är 0.7 W och vid start ökar strömförbrukningen till 1500 W. När diskmaskinen är klar går den ner i std by igen och strömförbrukningen är åter 0.7 W.

Nu när information finns tillgänglig skapade jag ett flow för att indikera om Diskmaskinen har startat och stoppats.
Mitt flow för diskmaskin hittar ni på sidan Mina Athom Homey flows

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:
Smarta Hem

About Claes