Husqvarna Automower med Home Assistant

By Claes

Testar Home Assistant integration för Husqvarna Automower robotgräsklippare

Jag har sett att det tidigare funnits en Integration för Husqvarna Automower genom HACS men har aldrig testat. Nu när det finns en officiell version i Home Assistant tänkte jag prova att koppla min Robotgräsklippare till mitt smarta hem. Gräsklipparen som jag har är en Automower 430X som jag har monterat en Connect modul i och jag ska testa att styra min gräsklippare med Home Assistant.

Installationen av Husqvarna Automower i Home Assistant

För att installera Automower läste jag först instruktionerna på Home Assistant integration sida: Husqvarna Automower – Home Assistant (home-assistant.io)

Först är det ett antal steg jag måste ta i Husqvarna Developer portal för att koppla två stycken APIer. Därefter koppla Husqvarna API till min Home Assistant installation. Allt är väl beskrivet på Home Assistants sida.

 

När installationen är klar får jag upp en enhet som är gräsklipparen och 23 ser entiteter

Styra gräsklipparen kan jag göra med kontrollern. Klickar jag på Ikonen gräsklippare kan jag starta, Pausa, Stoppa och skicka kommando återvänd hem.

 

Automationer

Klickar jag på Automationer får jag upp följande val.

 

Jag har idag inte skapat någon automation men jag har en tanke på att skapa en funktion som jag saknar som standard i min Gräsklippare. Jag vill att gräsklipparen ska docka när det börjar regna. Planen är att skapa en funktion med min Netatmo regnsensor. Regnar det -> Parkera.

Gräsklipparen på min Dashboard

För skojs skull lade jag till min Husqvarna automower på min Dashboard för att se status.

Kortet är av typen bildelement i Home Assistant. För att ikonerna ska synas lite bättre lade jag till en grå transparant del i botten.

 

Nu ska jag testa Integrationen och se hur det fungerar! Jag återkommer med ett inlägg lite senare i vår!

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Home Automation

 

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

 

Läs mer om min installation av Husqvarna Automower: Erfarenheter av Husqvarna Automower

About Claes