Unifi Switch Lite 16 PoE – Installation

By Claes

Installerar Unifi Switch Lite 16 PoE i mitt Hemmanätverk – 16 port switch

Äntligen fick jag hem Unifi Switch Lite 16 PoE som jag beställde i somras för att installera i mitt Hemmanätverk. Denna switch kommer att ersätta en 8-portars unmanaged PoE switch för mina kameror och en 8-portars unmanaged switch.

Vad fick jag med i köpet

1st 16 portars switch
2st Strömkabel

Spec

Totalt antal Portar: 16
8st GbE, 802.3at PoE+ RJ45 portar
8st GbE RJ45 ports
45W total PoE supply
Mått: 191.7 x 185 x 43.7 mm
Vikt: 1.2 kg

Bra märkning på framsidan där portar 1-8 är PoE har en blixt symbol
Portar 9-16 är GbE
Alla portar har en LED som lyser olika färger beroende på länkhastighet. Detta visas även i mjukvaruinterfacet vid installation och administration

Installation

Själva installation av Unifi Switch 16 PoE var enkel. Jag tog bort den gamla utrustningen och monterade Unifi Switch 16 PoE och satte i strömkabeln. Därefter gick jag till datorn och loggade in i Routern som är en Unifi Dream Machine.

Switchen hittades direkt och efter adoption var den klar att användas.

Läs mer om mitt Hemmanätverk och vad jag använder: Hemmanätverk

About Claes