Unifi Switch Lite 16 PoE – Installation

By Claes

Installerar Unifi Switch Lite 16 PoE i mitt Hemmanätverk – 16 port switch

Äntligen fick jag hem Unifi Switch Lite 16 PoE som jag beställde i somras för att installera i mitt Hemmanätverk. Denna switch kommer att ersätta en 8-portars unmanaged PoE switch för mina kameror och en 8-portars unmanaged switch.

Vad fick jag med i köpet

1st 16 portars switch
2st Strömkabel

Unifi Switch Lite 16 PoE – Spec

Totalt antal Portar: 16
8st GbE, 802.3at PoE+ RJ45 portar
8st GbE RJ45 ports
45W total PoE supply
Mått: 191.7 x 185 x 43.7 mm
Vikt: 1.2 kg

Bra märkning på framsidan där portar 1-8 är PoE har en blixt symbol
Portar 9-16 är GbE
Alla portar har en LED som lyser olika färger beroende på länkhastighet. Detta visas även i mjukvaruinterfacet vid installation och administration

Unifi Switch Lite 16 PoE Installation

Själva installation av Unifi Switch 16 PoE var enkel. Jag tog bort den gamla utrustningen och monterade Unifi Switch 16 PoE och satte i strömkabeln. Därefter gick jag till datorn och loggade in i Routern som är en Unifi Dream Machine.

Switchen hittades direkt och efter adoption var den klar att användas.

Läs mer om mitt Hemmanätverk och vad jag använder: Hemmanätverk

About Claes