Athom Homey och SONOS

By Claes

Hur jag använder Athom Homey och SONOS

Här hemma spelas det musik i stort sett hela tiden. Jag har haft SONOS spelare sedan lång tid tillbaka och jag har fortfarande 2st ZP100 i drift. Jag tycker att det är helt fantastiskt att spelarna jag köpte under 2008 fortfarande fungerar och att dom blir uppdaterade med den senaste mjukvaran. Den enda SONOS enhet som jag har köpt och inte använder är min CR100.  Den ligger just nu och samlar damm i en garderob och ersatt av SONOS appen i mobilen. Sedan 2008 har antalet SONOS spelare ökat i huset och musik ljuder i många rum.

Uppdatering 2020-02-01: Det verkar som mina äldre spelare inte kommer att uppdateras med nya funktioner. 2st ZP100 och en Play 5.
Länk till Sonos blog: https://blog.sonos.com/sv/a-letter-from-our-ceo/

Uppdatering: Använder appen Sonos S1 och har inte uppdaterart till S2 pga flera äldre spelare i hemmet.

Athom Homey och SONOS

När jag bytte kontroller för mitt smarta hem var ett av kraven att den skulle stödja bland annat SONOS, Jag ville t ex att det skulle vara möjligt att starta, pausa, byta låt  och ändra volym. Athom Homey har en app där detta är möjligt och även andra funktioner som är bra och som jag använder med Aqara Cube. Det finns dock en funktion som jag saknar, att kunna ta bort kön innan jag adderar en ny spellista.

Följande funktioner använder jag Athom Homey för att styra SONOS.

  • Nattläge i Athom Homey pausas alla SONOS spelare
  • Styr volymen på SONOS Beam vid morgon TV
  • Använder Aqara cube för att styra SONOS i köket med funktionerna: Spela upp spellista, pausa, byt låt, spela och volym upp och volym ner.
  • Dämpa volymen när det ringer på dörren

SONOS app – flows

Följande funktioner kan jag använda i Athom Homey flow När:

Följande funktioner kan jag använda i Athom Homey flow Då:

Vad använder jag:
– Athom Homey
– SONOS spelare
– Athom Homey app: SONOS

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:
Smarta Hem

About Claes