Snö på solcellerna är ingen bra kombination

By Claes

Snö på solcellerna är ingen bra kombination – Resultatet är 0 produktion

Snö på solcellerna är ingen bra kombination för då är produktion av el till huset 0. Noll, zip, zero, inget. Inte ens en liten watt för att driva en LED-lampa 🙂

December 2023 blev det kallt och snö och Januari 2024 har börjat kallt och ca 20cm snö. Kallt och snö är fantastiskt men inte för mina solceller som inte ger något. Idag, den 4:e Januari är det klarblå himmel, -10, solen skiner och det är het underbart ute.

0w när det är snö på solcellerna

Under ca 10cm snö på taket ligger mina fina solceller. Tror att det är ganska så mörkt under det snötäcket.

December 2022 hade vi också en några dagar med snö. Då fick vi till hela 29,4 kWh.

 

Under December 2023 hade vi fler dagar med snö. Då fick vi hop hela 6,9 kWh. Merparten av December låg det snö på solcellerna förutom 7 dagar då det lyckades komma ner några solstrålar och hälsade på.

Solceller produktion december 2023

Januari 2024 har öppnat relativt mörkt där det mest har snöat och varit molningt. Idag den 4:e är det klarblå himmel och en stor sol men pga av snön på taket blir det som sagt ingen produktion.

Januari 2023 producerade vi 119,9 kWh och det ska bli spännande att se vad vi får ihop under 2024. Ligger snön kvar på solcellerna så gissar jag på 0.

 

Nu är det ju så att solceller är väderberoende och kommer det inte ner några solstrålar så blir det ingen produktion. Läs mer om min installation av solceller och växelriktare här: Solceller – Installation av solpaneler och växelriktare

About Claes