Nanoleaf lightstrip med razer chroma

By Claes

Använda Nanoleaf Lightstrip med Razer Chroma

Häromdagen installerade vi en Nanoleaf Lightstrip till rummet. Nu tänkte jag kolla om det går att synka den med Razer Chroma. Enligt Nanoleaf hemsida för produkten ska det fungera så nu ska vi göra ett försök!

 

Det första jag gjorde var att installera Nanoleaf MATTER Lightstrip till Appen i telefonen. Därefter installerade vi LED slingan i Apple TV 4K via Thread. Slutligen installerade vi LED slingan till Home Assistant genom att dela den via MATTER. Min installation av Nanoleaf MATTER lightstrip finns här: Nanoleaf Matter Lightstrip Installation

Appar i datorn

För att få synkning med Razer Chroma laddade jag ner Nanoleaf DEstop appen i Windows. Appen hittade jag på Nanoleafs hemsida här: Razer Chroma Integration | Nanoleaf® Official Site (United States)

Razer Synapse var redan nedladdat i våran dator.

Nanoleaf appen

När jag startar Nanoleaf appen i Windows så får jag upp en text som säger att jag inte har någon enhet installerad.

Längst till häger hittar jag en knapp som heter ADD Device som jag klickar på.

Appen hittar min Nanoleaf och jag kan välja Essential Nanoleaf strip. Jag klickar i bockrutan och klickar på NEXT.

Nu får jag upp en text där jag ska addera som ny enhet. Jag tar fram koden som är printad på installationspapperet och som även är tryckt på kontrollern av enheten. Skriver in siffrorna och enheten adderas utan problem.

Längst upp till höger ser jag en text som heter Razer Chrome. Jag klickar på den och får upp en ny bild. Längst till höger ser jag en text med Razer Chroma och en switch. Jag klickar på switchen så att den blir grön.

Nu får jag upp en bild som heter Device Selection. Välj Enhet som ska adderas till Razer Chroma. Väljer och klickar på Save Devices.

Razer Synapse appen

När jag nu öppnade Razer Synapse appen tänkte jag att det skulle finnas en modul att ladda ner. Typ en liknande som Philips Hue. Här gick jag dock bet och fick leta lite hur jag skulle få över Nanoleaf till Razer. Jag hittade till slut en meny som heter CONNECT i Razer Synapse appen. Den finns längst till höger bredvid Profile menyn.

Jag klickade på Connect och nu fick jag upp två val. APPS och DEVICES. När jag klickade på Devices fick jag upp Nanoleaf. Här finns det en switch som jag markerade till grönt.

När jag nu gick tillbaka till DASBOARD i Razer Synapse fick jag upp NANOLEAF under anslutna enheter.

Synkning

Nu fungerar det att synka Razer och Nanoleaf MATTER Lightstrip. Nu ska jag försöka få Nanoleaf och Philips Hue att gå i takt då vi även har en HUE slinga kopplad till datorn. Har inte riktigt lyckats än men jag får försöka att pilla på inställningarna. Det som händer är att Nanoleaf ändrar färgen mycket fortare än HUE.

Razer Chroma och Nanoleaf fungerar bara med Thread

Om jag har förstått rätt så fungerar Nanoleaf synkningen med Razer bara ifall Naoleaf är ansluten till nätverket med THREAD. Det går inte att synca med Bluetooth. Våran Nanoleaf är ansluten till Apple TV 4K som fungerar som Thread Border Router.

About Claes