Datorspel på Samsung TV med Steam Link

By Claes

Spela datorspel på Samsung TV med Steam Link

Spela datorspel tillsammans med familjen är riktigt kul när vädret ute är mörkt och trist. Vi har spelat Mario Kart som har varit ansluten till våran stora TV genom en HDMI kabel. Kul men i längden blir det lite trist att spela samma spel och vi började att fundera på om det gick att strömma datorspel som finns på en dator till TV:n på ett enkelt och smidigt sätt genom hemmanätverket.

 

Efter lite letande online började jag att läsa om Steam Link som tillverkades av Valve. En brygga med ethernetport, hdmi och usb portar. Jösses, precis vad jag letade efter men insåg snart att just denna produkt slutades att tillverkas under 2018. Läste lite mer om Steam Link och insåg att istället för hårdvara fokuserade de på sin app Steam Link. Steam Link skulle även finnas att ladda ner som app till våran Samsung TV UR65NU7455.

Steam Link med Samsung TV

Jag laddade ner appen till Samsung TV:n, startade Steam på datorn men ingenting hände. Trodde att just här skulle appen söka efter datorn i nätverket som körde Steam och sedan få lite mer instruktioner. Bilden på TV:n visade en kontroller med en sladd eller Bluetooth sticka.
Vi tog fram en kontroller med USB kabel och stoppade in den i TV:n och vips så hoppade allt igång. Fick nu bekräfta datorn och sedan speglades det som visades på datorn på TV skärmen.

Hur fick vi igång Steam Link
  1. Laddade ner appen Steam Link och installerade den på datorn där vi har Steam
  2. Laddade ner appen Steam Link till våran Samsung TV
  3. Starta Steam Link appen på Samsung TV
  4. Såg till att Xbox / PS4 kontrollern är kopplade till Steam Kontot
  5. Kopplade in kontrollern till TV:n via USB-kabel
Samsung TV USB port

På min TV så finns det två stycken USB portar som jag kan använda till kontrollerna. Problemet här är att vi behöver fyra lediga portar ifall alla ska spela samtidigt.
Lösningen för mig var att sätta dit en USB hub och sedan koppla in alla kontrollers!

Utrustning jag använder

Samsung TV model: UE65NU7455
PC med Steam
2st Xbox kontroller
2st Playstation kontroll
1st USB hub
Nätverk: Trådbundet

 

Länk till sidan Hemmanätverk

About Claes