ZHA med Skyconnect är äntligen stabilt!

By Claes

ZHA med Skyconnect är äntligen stabilt i mitt hem!

Nu har jag kört Zigbee ZHA med SkyConnect i Home Assistant under ett tag och jag har mestadels varit nöjd. Men det har alltid varit någon enhet som har ramlat ur nätverket med resultatet att jag har fått addera den igen. Jag har haft problem med två stycken Philips Hue Utomhus sensorer model: SML002. Dessa sensorer har fungerat under en dag eller två och sedan har de blivit otillgängliga och slutat fungera. För att få dessa att fungera igen har jag varit tvungen att addera dem till systemet på nytt.

 

Jag har gjort två saker för att Zigbee nätverket ska fungera bättre! Det första jag gjorde var att uppdatera Skyconnect firmware. till 7.2.2.0 och det andra jag gjorde var att följa en tråd på github där fler hade samma problem med hue sensorer: https://github.com/home-assistant/core/issues/89311#issuecomment-1565740967

 

Jag ändrade TRUST_CENTER_POLICY och sedan dess har hue sensorerna fungerat! I github tråden är det en klar varning att om jag ändrar Trust_center_Policy gör jag mitt zigbee nätverket sårbart!

 

Jag använder idag:
Zigbee coordinator: SkyConnect med firmware 7.2.2.0
Home Assistant Core: 2024.1.2
Supervisor 2023.12.1
Operating System 11.4

Antal zigbee enheter i mitt nätverk: 151

ZHA Zigbee meshnätverk

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

 

Läs mer om mitt Zigbee nätverk: Zigbee Kontroller, Sensor, Lampor, Switch, Smart plug

About Claes