Vad är nytt i Home Assistant 2024.5

By Claes

Home Assistant 2024.5 är en uppdatering med fokus på tabeller och namn på energi enheter för energi dashboard

Ny månad och ny uppdatering för Home Assistant. Jämfört med förra uppdateringen kom inte 2024.5 med en herrans nya funktioner men för mig fanns det en bra nyhet. Den nyheten var att det går att ändra namn på enheter på Energi Dashboard.

Namn på Energi Dashboard

Innan 2024.5 var det inte möjligt att ha eget namn på enheterna som visades på Energi Dashboard. Hade jag en enheten som heter Spabad energy eller All light energy så presenterades de med det namnet. Nu kan jag ändra till Spabad och Belysning. Mycket bra funktion!!

Tabeller fick nya funktioner

Tabellerna fick nya funktioner med 2024.5. Nu kan jag använda funktionen collapse när jag sorterar mina enheter. Nu blev det mycket enklare att hitta och sortera bland alla enheter! Det kom även en funktion där jag kan gruppera och filtrera genom domäner. Gruppera genom att välja alla lampor, sensorer eller switchar. Det fina med denna uppdateringen är att om jag stänger fönstret kommer den ihåg hur jag grupperade förra gången.

Skapa en hjälpare från automation

Nu är det möjligt att skapa en hjälpare direkt från en automation. Kan vara till hjälp ifall jag har glömt att skapa en hjälpare innan jag börjar med automationen.

 

Alla nyheter och uppdateringar för 2024.5 finns beskrivna på Home Assistant hemsida: 2024.5: Just a little bit smaller – Home Assistant (home-assistant.io)

 

Läs mer om min installation av Home Assistant och vad jag använder: Home Assistant Kontroller

About Claes