Hur hittar jag datorns specifikationer

By Claes

Hur hittar jag datorns specifikationer i Windows 10

I Windows 10 finns det olika sätt för att hitta datorns specifikationer men bäst och mest detaljerad information hittar jag via funktionen msinfo32 eller systeminformation.
Sök efter msinfo32 eller systeminformation och tryck enter. Då får jag upp följande information.
Dator specification

Det som inte visas är data för grafikkortet. Den information hittar jag under komponenter och klicka på bildskärm.

Vad har jag för dator och Windows 10 version

Ett annat sätt att ta reda på vilken dator (enhetsspecification och Windows version som är installerad är att klicka på sökikonen bredvid Windows symbolen längst ner på vänstra sidan. Här skriver jag Om och kan nu klicka på Om din dator.

Nu får jag upp Enhetsspecifikationer om datorn och längre ner på sidan kan jag hitta information om Windows-specifikationer. Vilken utgåva av Windows 10 jag har, vilken version, när den blev installerad och OS-version

 

Mer om Hemmanätverk: Hemmanätverk

About Claes