Uppdaterar SkyConnect Firmware för Zigbee

By Claes

Uppdaterar min SkyConnect till senaste firmware för Zigbee

För några veckor sedan uppdaterade jag min SkyConnect firmware till 7.2.2.0. Jag använde Web-Flasher och det var en väldig enkel och smärtfri process. Web-Flasher hittade jag på denna länk: Home Assistant SkyConnect (home-assistant.io)

Jag använder SkyConnect till Home Assistant ZHA (Zigbee Home Automaton)

Update Firmware

Jag plockade ut min SkyConnect ur Raspberry Pi och sedan monterade jag den i ett ledigt USB-uttag på datorn och klickar på Update Firmware. Nu får jag upp en dialogruta där Skyconnect.home-assistant.io vill ansluta till en seriell port. Jag väljer min port och klickar på Anslut.

Efter en stund får jag upp en ny dialogruta med en blå länk som det står Change Firmware. Klickar jag på den får jag upp följande val:

Bild på Skyconnect web-lasher

Då jag bara använder SkyConnect för Zigbee väljer jag Zigbee (EZSP)

Efter valet börjar nedladdningen av nya firmware och sedan kommer en dialogruta upp med: INstallation sucess. Här väljer jag continue pcj processen börjar om men då plockar jag ut SkyConnect ur datorn och sätter yillbaka den i Raspberry Pi.

Nabu casa

På Nabu Casa github hittar jag den senaste informationen när det gäller firmware för SkyConnect.
Länk: GitHub – NabuCasa/silabs-firmware: Silicon Labs firmware for Yellow and SkyConnect

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

Läs mer om mitt Zigbee nätverk: Zigbee Kontroller, Sensor, Lampor, Switch, Smart plug

About Claes