Vad är nytt i Home Assistant 2024.3

By Claes

Ny uppdatering till Home Assistant som kommer med flera roliga nyheter som nytt UI med Dashboard sektions läge, uppdaterat Energi dashboard mm

Så var det dags igen. Ny månad och en ny uppdatering till Home Assistant. I Home Assistant 2023.4 var det en hel del nyheter och det som är intressant för mig och min installation är att börja testa den nya Dashboard funktionen som är uppbyggt på sektioner. En annan sak som jag blev nyfiken på är den nya grafen för energi sidan.

För några dagar sedan satt jag och tittade på sändningen på Youtube där Home Assistant presenterade projekt Grace. Projekt grace är den nya uppdateringen för Dashboard uppbyggt på sektioner istället för Masonry. Kul att vi redan i 2023.4 ska få testa uppdateringen, dock som experimentellt läge.

Ska bli riktigt intressant att se om det blir enklare att bygga en dashboard med drag and drop funktion istället för Masonry layouten.

Här finns ett inlägg på Community med info och bilder där de visar den nya layouten: A Home-Approved Dashboard chapter 1: Drag-and-drop, Sections view, and a new grid system design! – Blog – Home Assistant Community (home-assistant.io)

 

En annan nyhet är en uppdatering för Energi dashboard. En ny graf har blivit tillagd för att visa energikonsumtion på enhetsnivå över tid.

 

För mig var det även positivt att se att Husqvarna automower har blivit en officiellt supportad integration. Den ska jag testa så fort jag har plockat ut och driftsatt min gräsklippare för säsongen.

 

Källa: 2024.3: Drag ’n Drop it like it’s hot! 🎉 – Home Assistant (home-assistant.io)

 

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes