Home Assistant – If Then

By Claes

Home Assistant If Then

Home Assistant uppdateringen 2022.5 introducerade en hel del intressanta uppdateringar för Automationer och en funktion var If Then.

Home Assistant 2022.5 är packad med nya uppdatering och funktioner som t ex en omorganiserad meny, en ny sökfunktion för entiteter men det var uppdateringen på automationer som jag blev mest nyfiken på.

If Then Else

I en automation (Åtgärd) kan jag nu använda den nya funktionen.

Vad jag vet har inte denna funktion varit möjligt förut i en åtgärd för automationer och jag tror att det nu går att förenkla vissa saker.

En automation som jag tror jag kan ändra och förenkla är hur inomhusbelysningen slår på när det blir mörkt. Jag har t ex två automation för funktionen Tänd belysningen vid hemmaläge och tänd belysning vid bortaläge. Vid bortaläge vill jag tända vissa lampor i huset och vid hemmaläge vill jag tända standardbelysningen.

Läs mer om Home Assistant 2022.5 på följande länk: 2022.5: Streamlining settings – Home Assistant (home-assistant.io)

Läs mer om mitt smarta hem:

Smarta Hem – Home Automation

Home Assistant Kontroller i mitt Smarta Hem

About Claes