Tar en Backup och sparar på datorn – Home Assistant Söndag

By Claes

Dags att ta en Backup på Home Assistant och spara på datorn ifall något händer

Söndag och dags att se över min Home Assistant installation. Idag är det dags för en backup och se till så att den sparas på datorn ifall något händer. När jag tar en backup ser jag till att den laddas ner på datorn så att jag alltid kan återskapa. Visst, allt kan ju inte återställas som historik men det är ganska tröttsamt att börja om från början.

Backup på Home Assistant

För att ta en Backup på Home Assistant går jag till Inställningar -> System -> Säkerhetskopior

När jag är på sidan Säkerhetskopior klickar jag på den Blåa Ikonen längst ner på Högra sidan som heter + Skapa Säkerhetskopia

Nu får jag upp en Dialog där jag sätter mitt namn på säkerhetskopian och jag brukar använda mig av Namnet på hårdvaran och sedan datumet. I detta fall blir det Pi5_20240225.

När jag har namngett säkerhetskopian väljer jag att ta en Fullständig Säkerhetskopia och klickar på SKAPA. När jag klickar på skapa tar det ca 30-40 sekunder för att ta en fullständig backup.

Ladda ned säkerhetskopian till datorn

För att ladda ned säkerhetskopian till datorn väljer jag nu backupen som togs. Jag ser namnet på den och när jag klickar på den får jag upp information om backupen. Nu klickar jag på de tre prickarna längst ner till höger i dialogrutan. När jag klickat på de tre prickarna får jag upp valet att Ladda ner säkerhetskopia. När jag klickat på ladda ner börjar filen att laddas ner från Home Assistant till min dator (Windows 11). Filen hamnar i mappen Hämtade filer och nu kan jag flytta den till min Mapp där jag sparar mina Home Assistant Bakuper!

About Claes