IKEA DIRIGERA har nu fått MATTER support för smarta lampor i Verkstaden

By Claes

Det är nu möjligt att testa MATTER för smarta lampor i IKEA DIRIGERA

Med firmware 2.521.6 och appversion 1.26.1 fick jag en ny funktion att testa i IKEA VERKSTADEN. IKEA testar nu Matter bridge-integration och det första som testas är IKEAS smarta lampor. I Verkstaden skriver de att fler produkter inom kort!

 

Jag testar att koppla IKEA DIRIGERA till Home Assistant med Matter

För att testa så slog jag på funktionen Matter Bridge integrationen i Verkstaden. IKEA Verkstaden hittar jag under Inställningar.

Nu gick jag till inställningar i IKEA Home Smart appen och sedan till Integrationer. Längst ned på den sidan Hittar jag Matter bridge som är markerad med Beta.

 

Efter att ha klickat på MATTER Bridge beta

Jag klickade på Skapa Matter Bridge. Fick upp koden som jag kopierade.

 

I Home Assistant går jag till Enheter och Tjänster. Klickar på Lägg till integration. Lägg till Matter enhet. Klickar på fler alternativ. IKEA DIRIGERA visas och jag ansluter genom att klistra in koden som jag fick i IKEA appen. Processen i Home Assistant måste göras med mobilen!

 

Mina lampor som var kopplade till IKEA DIRIGERA visas nu i Home Assistant och jag kan styra dom.

 

Kul! Hoppas att testningen går bra och att IKEA släpper funktionen officiellt och att fler IKEA produkter kommer inom kort!

 

Andra inlägg om funktioner som testas i IKEA Verkstaden

IKEA Dirigera – Light preset schedule i Verkstaden

IKEA Dirigera – Starta scener med sensor i Verkstaden

About Claes