IKEA Dirigera – Starta scener med sensor i Verkstaden

By Claes

Starta scener med sensoraktivitet finns nu i funktionen Verkstaden

I IKEA Home Smart appen finns det en funktion som heter Verkstaden. I verkstaden finns det funktion som ännu inte har släppts men det är möjligt att testa. Idag när jag gick in och tittade hittade jag en ny funktion som IKEA håller på och testa och jag blev inte förvånad när jag såg funktionen.

IKEA testar nu funktionen Starta scener genom sensoraktivitet. I appen kan jag läsa Låt dina produkter sköta snacket och ställ in en scen som startar vid rörelse, dörr / fönster eller vattenläckagesensor.

 

När jag köpte den nya Dörr och fönster sensorn PARASOLL har jag funderat länge vad som var vitsen med att få en notifikation eller tända en lampa när sensorn öppnas. Så fort sensorn stängs släcks lampan. Att få notifkationer varje gång någon öppnar dörren stängde jag av direkt för det blev många pling i min mobil.

 

Men, kan jag starta scener med en sensor kan jag bygga helt andra funktioner.

 

Försökte att starta funktionen men tyvärr hände det inte mycket. Fick inte några nya val att göra med min PARASOLL eller VALLHORN. Jag hoppas att funktionen slås på inom kort så att jag kan testa Det kan vara så att appen i telefonen måste få en uppdatering..

Uppdatering: Efter lite mer test hittade jag funktionen. Etter att jag skapat en ny scen fick jag upp alternativet under starta. Ett klick på + tangenten för att starta en scen fick jag upp valet Följ sensoraktivitet. Starta när sensorn detekterar rörelse. Här kan jag nu välja mellan min dörr och fönster sensor PARASOLL eller Rörelsesensor VALLHORN

Jag hittar Verkstaden under inställningar och scrollar längst ned på sidan i appen.

 

Läs mer om mitt Smarta hem: Smarta Hem – Home Automation

About Claes