Vad är PoE Power over Ethernet

By Claes

PoE eller Power over Ethernet är ett sätt att strömsätta enheter via ethernetkabeln

Power over Ethernet som förkortas PoE är ett sätt att strömsätta nätverksenheter via Ethernetkabeln. På så sätt behövs det ingen separat strömkälla. Med PoE kan jag använda Ethernetkabeln till både data och ström.

 

Nedan är en bild på en Unifi Switch som jag använder här hemma. På 8st portar finns det en blixt symbol. Dessa portar är PoE portar och levererar spänning till enheter som kan drivas med PoE. De portar utan symbolen är Ethernet portar utan PoE.

 

Det finns gånger när jag inte kan använda PoE från en switch och då använder jag mig av en PoE injector. En PoE injector fungerar som en adapter. Jag kopplar PoE porten till enheten och LAN till en switch som inte har PoE.

PoE LAN

 

I mitt hem använder jag PoE för mina Kameror från Axis och alla mina Accesspunkter från Unifi. För att använda PoE måste enheten vara kompatibel. Max distansen för PoE är 100m.

 

Läs mer om mitt Hemmanätverk och vad jag använder: Hemmanätverk

 

Länk till hur hittar jag Datorns specifikationer: Hur hittar jag datorns specifikationer i Windows 11

Länk till adressen till routern: 192.168.1.1 eller 192.168.0.1 brukar vara Routerns IP-adress

Länk till:  Hur styr jag färgerna på datorns fläkt, minne och kylare med Asus

About Claes