Testar Home Assistant nya Drag and drop funktion för Dashboard

By Claes

Testar Home Assistant nya Drag and drop funktion för Dashboard. Fortfarande i experiment läge men jäkligt coolt!

Med Home Assistant 2024.3 la dom till sektioner för Dashboard. Med Sektioner läge är det möjligt att använda Drag and Drop funktion som kommer göra skapandet av Dashboard i Home Assistant betydligt enklare. Tänk vad enkelt att använda muspekaren, ta tag i ikonen och flytta den till en ny plats. Sektioner läge är idag i experiment läge men vi får hoppas att det blir standard inom kort.

 

Testa Sektioner i Home Assistant

För att testa sektioner i Home Assistant skapar jag en ny sida. Längst ner kan jag välja Vy-typ och här hittar jag det nya läget Sektioner. Jag väljer att kalla sidan Test, lägger till en ikon och klickar på spara.

 

 

När jag har klickat på Spara får jag upp den nya sidan som är helt tom. Ett + tecken för en namnlös sektion. Klickar jag på pennan som visas vid de tre Ikonerna kan jag namnge min första sektion.

 

 

Jag skapar nu tre stycken sektioner med lite lampor, rullgardiner och sensorer. Korten som jag kommer använda är: Bricka kort, sensor kort och knapp kort.

 

 

I redigerings läge kan jag nu ta tag i sektioner och flytta dom som jag vill. Jag kan även ta tag i ikoner och flytta mellan sektioner.

 

 

 

Otroligt bra och så enkelt det kommer att bli att skapa nya Dashboards till Home Assistant!

 

Läs mer om min Dashboard och vad jag använder: Dashboard med Home Assistant

About Claes