Hur spelar man in skärmen i Windows 11

By Claes

Enkelt sätt att spela in skärmen i windows 11 med Skärmklippsverktyget

Ibland vill jag spela in hela skärmen eller delar av skärmen i Windows 11. Ett bra och enkelt sätt att spela in skärmen gör jag med Skärmklipssverktyget. Skärmklippsverktyget ingår i Windows och jag startar det genom att skriva Skärmklippsverktyget.

Appen i Windows ser ut som bilden nedan.

Windows 11 Skärmklippsverktyg

Öppna Skärmklippsverktyget och väljer kamera

Öppnar jag skärmklippsverktyget startar appen och här kan jag välja att spela in skärmen eller ta en skärmbild.

Windows 11 spela in skärmen

Om jag klickar på inspelningskameran och sedan + Nytt får jag välja vilken del av skärmen som ska spelas in. Jag väljer område genom att markera med musen. Sedan klickar jag på starta. Här kan jag Pausa, Stoppa, Slå på och av Mikrofonen.

 

När jag klickar på Stoppa så kan jag spara klippet eller redigera det i Clipchamp som är Videoredigerings program i Windows 11. Klickar jag på spara får jag nu välja vilken mapp filmen ska läggas i.

Videon sparas i formatet MP4

 

Skärmklippsverktyget är enkelt att använda och ingår i Windows 11.

About Claes