Uppdaterar mina HACS integrationer – Home Assistant Söndag

By Claes

Söndag och dags att uppdatera mina installerade integrationer i Home Assistant via HACS

Har gjort Söndagar till den dag som jag ser över och meckar lite med Home Assistant. En sak som jag brukar glömma bort är att uppdatera min installerade integrationer som jag har installerat genom HACS. En anledning till att jag glömmer bort dessa är att det inte finns någon notis om att uppdateringar finns tillgängliga. Till skillnad från t ex Tillägg i Home Assistat som visar en notifikation under inställningar när det finns en uppdatering.  Inbyggda och officiellt stödda integrationer av Home Assistant brukar uppdateras när Home Assistant har en uppdatering.

 

Uppdatera integrationer nedladdade i HACS

För att se om det finns en uppdatering klickar jag på HACS ikonen som jag har tillagd i det vänstra sidofältet. Om det finns uppdateringar ska dessa komma upp och för mig har jag 7st integrationer som har uppdateringar tillgängliga.

Uppdateringar av HACS integrationer

 

Klickar jag nu på en integration får jag upp information om vilken version jag har nedladdad och vilken version som finns tillgänglig.

Dom här texterna brukar jag läsa för här får jag info vad som är ändrats men också om det är en förändring som påverkar stort..

Klickar på update och går vidare till nästa som ska uppdateras.

Vissa integrationer kräver en omstart av Home Assistant och med vissa räcker det med in browser refresh. Det brukar framkomma vad som krävs efter uppdateringen är gjord.

 

Läs mer om min Home Assistant Installation: Home Assistant Kontroller

About Claes