Vad är nytt i Home Assistant 2023.11

By Claes

Vad är nytt i Home Assistant 2023.11

Första veckan i månaden och en ny version av Home Assistant är ute. Som vanligt verkar det vara en hel del nya funktioner och saker under huven som har fixats eller förbättrats.

Att göra listor – to-do

I denna version har det kommit en ny funktion som heter att göra listor.  Jag har en känsla om att det är en ny version av shopping list som har funnits ett tag. Det tog en stund för mig att leta rätt på hur jag skulle installera denna funktion för att börja testa. Vad jag gjorde var att gå till inställningar -> Enheter och Tjänster -> Lägg till en integration och söka efter att göra-lista. Det har även kommit till ett kort som heter Att göra-lista som används på dashboarden.

Matter 1.2

Home Assistant har uppdaterats för Matter 1.2.

Tile cards

Tile cards har uppdaterats för att kunna visa mer information.

Energy Dashboard

Energy dashboard fick en uppdatering genom att det nu är möjligt att visa energianvändning över olika perioder.

Conditional card

Conditional card är uppdaterat och nu ska det vara möjligt att använda fler val. T ex om en specifik användare är inloggad, baserad på numerisk värde och även skärmstorlek.

Start om i felsäkert läge

Nu funktion att det går att starta i felsäkert läge. Läget startat Home Assistant utan att ladda custom integrationer. Kan vara bra för att felsöka ifall något händer med installationen

Många nya funktioner att testa under November.

 

Källa: 2023.11 To-do: Add release title – Home Assistant (home-assistant.io)

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes