Kalender i Home Assistant är användbar

By Claes

Kalender i Home Assistant är användbar i mitt hem

I slutet på 2022 introducerades kalender i Home Assistant. I början såg jag faktiskt inte hur jag skulle använda den och har nästa glömt bort den. Några funktioner skapade jag men nu kanske det blir annorlunda. Jag tror att Kalender i Home Assistant är användbar i mitt hem pga en Blueprint som jag hittade på Home Assistant Community.

 

Blueprint som är skapad av användaren Blacky har gjort det betydlig enklare att skapa automationer med funktioner som: Trigger, Notifikation och Åtgärder. Länk till Forumet där jag hittade Blueprint: 📆 Calendar Notifications & Actions – Blueprints Exchange – Home Assistant Community (home-assistant.io)

 

Notifikationer med kalender som jag har skapat i mitt hem:

Vi har 2st avfallskärl som hämtas varannan vecka på olika dagar. Ett kärl med trädgårdsavfall och ett kärl för sopor. Dessa har jag lagt in i Kalender och får en påminnelse till våra mobiler för att inte glömma bort att ställa ut dom.

 

Växlare som slår av och på efter kalender:

Skapade en växlare för min Julbelysning utomhus. Växlaren slår på den 1:a December och slår av den 31:a Januari.

 

Har jag fler automationer i framtiden som ska triggas av datum kommer jag definitivt att använda Home Assistant Kalender.

 

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes