Vad är nytt i Home Assistant 2023.10

By Claes

Några av nyheterna i Home Assistant 2023.10 och problem som jag fick

Första veckan i månaden brukar innebära en ny uppdatering till Home Assistant. Igår den 4 Oktober släpptes 2023.10 versionen och som vanligt levererar dom en uppdatering med nya funktioner men också en hel del breaking changes som det gäller att hålla ett öga på.

Något som jag märkte var att min Home Assistant som jag kör på en Raspberry Pi 4 kändes märkbart snabbare när jag växlade mellan olika menyer. Hittade dock inget i deras changelog som indikerade just detta men för mig var det positivt.

Det andra som jag märkte direkt var att min MODBUS installation slutade att fungera. Jag visste genom att ha läst Home Assistant release notes för 2023.10 att MODBUS skulle ändras men felet jag fick var inte kopplat. Felet jag fick var: wrong configuration.yaml. Direkt gick jag till Home Assistant community forum och det var fler som hade upptäckt detta. Någon i forumet sa att det löser sig genom att ta bort raden count i yaml koden. Jag tog bort koden i Yaml, startade om och nu fugerade det! Jisses vad community är bra och vilka duktiga människor det finns där som kan.

Några av nyheterna är:

Nya tile features för klimat kortet.
Lösenordshanterare ska fungera med Home Assistant. Jag använder Microsofts och Edge och det fungerade bra.
Nya funktioner till kartan.

Alla nyheter i Home Assistant finns att läsa på Home Assistants sida: 2023.10: New looks and more tile card features! – Home Assistant (home-assistant.io)

About Claes