Home Assistant Skyconnect fungerar riktigt bra i mitt hem

By Claes

Home Assistant SkyConnect fungerar riktigt bra i mitt hem

Jag har haft Home Assistant SkyConnect som kordinator för mitt zigbee nätverk under snart ett år och hittills är jag riktigt nöjd. Jag tycker att SkyConnect fungerar riktigt bra i mitt hem. Jag hade lite strul i början men efter att ha uppdaterat till firmware 7.2.2.0 har det varit riktigt stabilt.

I min installation använder jag bara SkyConnect för mina zigbee enheter och jag kör inte Thread. Jag provade att testa multiprocol vid ett tillfälle men då slutade zigbee att fungera.

Jag använder idag:
Zigbee coordinator: SkyConnect med firmware 7.2.2.0
Home Assistant 2023.10.3
Supervisor 2023.10.1
Operating System 11.1

Jag har 155 zigbee enheter kopplade till SkyConnect och i Home Assistant använder jag Zigbee Home Automation (ZHA).

Backup

En sak som jag brukar göra vid vissa tillfällen är att ta en backup på Home Assistant Skyconnect. För att ta en Backup klickar jag på Inställningar i Home Assistant -> Enheter och Tjänster -> Zigbee Home Automation -> Konfigurera -> Ladda Ner Säkerhetskopia. När jag klickar på Ladda ner säkerhetskopia sparar jag en fil och den hamnar i Hämtade filer mappen i Windows. Alltid bra att ha en backup ifall något händer!

Firmware update

När jag har uppdaterat firmware på Home Assistant SkyConnect har jag använt SL Web Tools som finns på nätet. Här finns en länk till: Home Assistant SkyConnect (home-assistant.io).

Här finns en länk till mina produkter som är anslutna till Home Assistant med Zigbee: Zigbee Kontroller, Sensor, Lampor, Switch, Smart plug Har skrivit lite mer om hur jag har tänkt när jag installerar mina zigbee enheter för att få ett starkt mesh-nätverk.

About Claes