Playstation 5 Latency med Wifi och Ethernetkabel

By Claes

Testar Playstation 5 Latency med Wifi och Ethernetkabel i mitt hemmanätverk

En viktig del när det spelas spel på en dator eller konsol som Playstation 5 är ping eller Latency. Latency är tiden det tar för ett datapaket i millisekunder att skickas från min enhet till en destination och tillbaka. Det jag kan testa i mitt nätverk är Latency eller ping som är lokalt och på så sätt ta reda på om hemmanätverket är OK.

Allt som har Ethernetport här hemma ansluts via kabel och sonens Playstation 5 är ansluten via kabel men det jag ville prova var om det är någon märkbar skillnad mellan Wifi och trådburet.

Utrustning som vi använder:
Router: Unifi Dream Machine
Accesspunkt: FlexHD
Konsol: Playstation 5
Avstånd mellan Playstation 5 och FlexHD accesspunkten är ca 1m

Test med Ethernetkabel

Första testet startade med kabel och då fick vi följande resultat.
Min: 0.6ms
Avg: 0.8ms
Max: 3.5ms

Test med Wifi 5GHz bandet

Första testet startade med kabel och då fick vi följande resultat.
Min: 0.8ms
Avg: 1ms
Max: 1.4ms

Skillnad mellan Wifi och Ethernetkabel

Skillnaden mellan Wifi och Ethernetkabel tycker jag är minimal. Jag tror att det skulle se annorlunda ut om distansen mellan Accesspunkten och Playstation 5 skulle vara längre och om det var någon som var uppkopplad samtidigt via accesspunkten och streamade film.

Läs mer om mitt hemmanätverk: Hemmanätverk

About Claes