Uppdaterar min Dashboard för Home Assistant 2024

By Claes

Uppdaterar min Dashboard för Home Assistant 2024 med några små modikationer

Uppdaterar min Dashboard för 2024 med några mindre kosmetiska saker. De flesta Ikoner är nu bytta till Mushroom card och majoriteten är av typen template. Jag har även lagt till en rad på mitt rutnät för ikonerna så att fler saker syns på skärmen. Istället för två rader jag har nu tre rader med Ikoner.

 

Raden till vänster består:

Alarmpanelen som är av Muhsrrom alarm control panel card

Väder entitet, TVOC och Co2. Kortet för dessa 3 entiteter är av Muhsroom Chips

Status på vem som är hemma är Mushroom person kortet

Import, solceller och export är av typen Gauge

Har även status på bilen som är gjord av bild element kortet.

Nytt kort som är riktigt bra – bubble-card

Under förra året började jag att testa Bubble card och jag är så jäkla imponerad av detta kort. Bubble-card skapar riktigt fina genvägar och ikonerna ligger alltid placerad på botten av dashboarden.

Vad Bubble-card gör är att jag får en horisontal meny längst ner på skärmen och klickar jag på någon av knapparna öppnar den en ny pop-up flik där jag har lagt till 3 olika rum. I dessa rum har jag lagt till de lampor som jag mest använder.

Det jag tycker är riktigt bra med kortet är att den horisontella menyn med knappar alltid ligger kvar på samma plats när jag scrollar ner och upp. Kortet fungerar riktigt bra på mobilen!

 

Animerade Ikoner

För att få lite liv och rörelse så har jag animerat vissa av mina Ikoner. Alla animationer som jag har använt hittas på sidan Dashboard. Där har jag samlat all kod för mina animationer.

Länk till sidan Dashboard: Dashboard med Home Assistant

About Claes