Aqara FP2 firmware – 1.2.5_0003.0072

By Claes

Min Aqara FP2 fick ny firmware – 1.2.5_0003.0072 och nya funktioner

Ny firmware finns tillgänglig för Aqara FP2 närvarosensor. Mina Närvaro sensorer uppdateras från 1.2.3_0005.0066 till 1.2.5_0003.0072

Jag har precis laddat ned nya firmware och jag ser att nya menyer finns under Device settings. Här hittar jag funktioner som heter Advanced functions och AI person detection som är markerad som LAB och Limited Free. Under advanced functions finns något som heter Current Count och Visits Counts. Detta verkar vara någon form av räknare som räknar antal personer som detekteras.

 

Update log för 1.2.5_0003.0072:

1. Added a new installation mode. Angle mounting

2. The Beta features AI Person Detection is continuesly being optimized. We suggest using it in a later firmware

3. Enhanced map zoom-in feature for adaptive display

4. Improved Sleep monitor with absence automation condition, adding duration settings for automations

5. Refined sleep zone setup for higher accuracy in sleep monitoring, inclusing presence and absence detection

6. Enhanced user interface for presence detection mode.

7. Fixed other known issue

 

Kul med nya mjukvaror och funktioner. Ska se om det är några funktioner som passar bra för mitt hem

 

Updatering 2024-02-08: Har nu testat lite. Det jag såg var att när jag slog på Visit count och current count var att jag fick en ny flik på huvudsidan. På fliken står det hur många personer som är i rummet. Går jag in på fliken kan jag även se historik som när någon var i rummet och hur många personer sensorn detekterade. Kul grej men vet inte om jag har någon användning för det.

En annan sak som jag håller på och testar är funktion AI person detektion. Denna funktion indikerad som Lab och efter att den är påslagen ska sensorn kunna avgöra om det är en robotdamsugare, husdjur och mobila leksaker. dessa saker ska klassas som interference och reducera falsklarm. Vi har en katt här hemma och de ska bli spännande att se om sensorn exkluderar kissen.

 

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Home Automation

About Claes