Vad är nytt i Home Assistant 2023.12

By Claes

Ny uppdatering och vad är nytt i Home Assistant 2023.12

December månad och en ny Home Assistant uppdatering. Som vanligt finns det en hel del nyheter av integration och på användargränssnittet. Några av nyheterna och uppdatering som jag tycker är intressanta.

 

En ny inloggningskärm som gör det lite enklare att logga in. Är jag uppkopplad på hemmnätverket visas användarna på startsidan och jag kan enkelt välja med ett klick! Loggar jag in externt visas den gamla inloggningsidan upp. Det går även att ändra språk direkt från denna sida.

 

Termostat-kortet har blivit uppdaterat. Snyggt!

 

Tile card har fått nummerfunktion. Jag använder nummer för olika inställningar så för mig är denna uppdatering kanon. Här kan jag nu använda mig av en slider eller knappar för att ändra nummret.

 

Att Göra-listan har fått två stycken nya funktioner/service. todo.get_items och todo.remove_cometed_items. Att Göra-listan har även fått en URL. Måste testa detta men jag tror att det bli enklare att visa min att göra-lista med notifikation till min mobil.

 

Historik har fått en uppdatering genom att visa statistik längre tillbaka i tiden

 

Fler val för Dashboard är tillagda. Om jag förstått rätt kan man nu gömma entiteter och dölja områden. Home Assistant skriver att detta är första steget för att göra dahsboard mer konfigurabel. Spännande att de var detta tar vägen. Fler möjligheter för Dashboard är bara positivt.

 

Alla uppdateringar och ändringar finns på Home Assistant sida:2023.12: Welcome home! – Home Assistant (home-assistant.io)

 

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Home Automation

About Claes