Närvarostyrd belysning i hemmet med mmwave teknik är smart

By Claes

Jag tycker att närvarostyrd belysning är smart! Från Rörelsesensorer till Närvarosensorer med mmwave teknik har gjort min belysningen mycket bättre.

Det började med att jag köpte en Everything Presence One sensor för att testa mmWave. Därefter köpte jag en Aqara FP2 för att jag var nyfiken på mmwave och zoner. Jag blev så nöjd med FP2 och det slutade med att jag nu har installerat 3 Aqara FP2 i rummen där vi spenderar mest tid. Vardagsrum, Kök och TVrummet.

Jag har nu plockat bort alla PIR rörelsesensorer i dessa rum och ersatt med mmwave sensor ala FP2. Skillnaden i prestanda är stor och jag slipper nu belysningen som släcks när vi är i rummet. Även när vi sitter stilla i soffan eller vid matbordet indikerar de närvaro.

Köket

Köket har jag delat upp i två zoner. Köksbord och Köksbänk. När jag står vis köksbänken ökar ljuset automatiskt till 100% och när jag går därifrån sänker jag ljuset till 5%.

Vardagsrummet

Vardahsrummet är uppdelat i 3 zoner. Vid matbordet som jag sitter och jobbar vid blir väldigt mörkt under vintertid. På dagtid när jag sitter vid matbordet ökar belysningen till 100% och sänks när jag lämnar. Vid Kvällstid ökar belysningen till 50% och sänks till 5% när jag lämnar.

TVrum

När vi sitter i soffan och tittar på TV sänks belysningen om TV:n är på. När vi lämnar och TV:n stängs av ökar belysningen.

 

Läs mer om mitt smarta hem:Smarta Hem – Home Automation

 

Läs mer om min installation av Aqara FP2 i Home Assistant: Installation och test av Aqara Presence Sensor FP2 i Home Assistant

About Claes