Testar Numerisk inmatning i Home Assistant Bricka kort

By Claes

Testar Numerisk inmatning i Home Assistant Bricka kort

Med Home Assistant 2023.12 fick bricka kortet en ny funktion. Numera är det möjligt att få funktionen numerisk inmatning. Jag använder ett antal numeriska fält i min installation. Ett exempel är för att ställa måltemperatur för mitt jässkåp när jag brygger öl. DE numeriska fälten är en hjälpare i Home Assistant som kallas Nummer.

 

Numerisk inmatning som jag har idag är den till vänster. Den är baserad på kortet entitet. Kortet bricka med numerisk inmatning är den jag visar till höger. Jag kan välja mellan slider eller knappar.

Numerisk inmatning med kortet bricka

Kortet är relativt enkelt. Jag väljer kortet bricka och sedan lägger jag till entiteten som jag ska använda. Här kan jag välja utseende, åtgärder samt funktionen. För att få numerisk inmatning måste jag klicka på funktioner -> Lägg till funktion och välja numerisk inmatning.

I bilden ovan har jag valt att välja numerisk inmatning med knappar. Jag kan ändra detta till en slider och då klickar jag på funktion och sedan på redigera funktion . Nu får jag upp ytterligare val att välja mellan knappar och slider.

 

Jag tycker att kortet är bra och snyggt och kommer att ändra på min Dashboard. Jag kommer välja alternativet med knappar då jag tycker det är enklast att använda om jag använder mobilen. När jag använder slider så ser jag inte vilket värde jag sätter den till pga värdet döljs av tummen.

 

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes