Installation av Netatmo väderstation

By Claes

Installation av Netatmo Väderstation i mitt hem

Förra sommaren satt jag och funderade på att inhandla en väderstation & regnsensor som jag skulle använda till mitt smarta hem. Tyvärr blev det inget inköp då men nu slog jag till och inhandlade en Netatmo väderstation där en regn sensor kan kopplas som tillbehör.

Vad fick jag med i boxen

I boxen fick jag en inomhusenhet, utomhusenhet, installations material, batterier och instruktion.

Spec

Inomhusdel:
Mäter: Luftkvalitet (CO2), temperatur, luftfuktighet och ljudnivå.
Strömförsörjning: USB
Kommunikation: Wifi (2.4GHz)
Mått: 45 × 45 × 155 mm

Utomhusdel:
Mäter:  temperatur, lufttryck och luftfuktighet.
Strömförsörjning: 2st AAA batterier
Kommunikation:
Mått: 45 × 45 × 105 mm

Installation

Vid installationen följde jag instruktionen som följde med i paketet. Jag laddade ner appen för iOS och sedan försökte jag få huvudenheten att koppla till mitt hemmanätverk över Wifi. Nu stötte jag på lite problem. Huvudenheten hittade inte nätverket. Försökte att starta om några gånger men det spelade ingen roll vad jag gjorde. Via appen kunde jag inte koppla huvudenheten till mitt Wifi för den hittade inte nätverket.

Det slutade med att jag laddade ner installationsguiden för PC och anslöt huvudenheten via USB. Nu laddade den ner ny firmware och hittade nätverket så att jag kunde koppla den.
PC appen hittade jag här:
https://helpcenter.netatmo.com/en-us/smart-home-weather-station-and-accessories/setup-installation/how-to-setup-my-smart-home-weather-station

Efter att huvudenheten var kopplad till nätverket och knuten till mitt konto var det dags att installera utomhusenheten. Här gick det betydligt smidigare. Satte i batterierna och vips så var den kopplad till huvudenheten.

Appen

Klar och tydlig app som är lätt att använda. I det övre fältet visas information från utomhusenheten, i mitten visas  väderprognos och den nedre delen visar information från inomhusenheten.

I det övre vänstra hörnet hittar jag menyn för inställningar, grafer(historik), notifieringar och menyn för att t ex installera tillbehör som regnsensor.
Notifieringar finns som förinställda värden (går att slå av och på) men det går även att skapa egna.
Har dock inte hittat någon inställning för att byta språk från engelska till svenska.

Nästa steg är att installera regnsensorn

 

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:
Smarta Hem

About Claes