Netatmo Regnsensor Installation – Smart väderstation

By Claes

Installation Netatmo Regnsensor till mitt smarta hem

Som ett komplement till Netatmo väderstation köpte jag en regnsensor. Regnsensorn planerar jag att använda för att styra min robotgräsklippare istället för att använda nuvarande väder app i Athom Homey.

Vad fick jag med i boxen

i boxen fick jag regnsensorn + instruktion. Batterier var redan monterade i sensorn.

Spec

Mått: Hittar inga uppgifter
Mäter regn
Kommunikation: Radio (100m med fri sikt)
Strömförsörjning: Batterier (2st AAA)

Installation

Eftersom jag redan hade installerat Netatmo väderstation skulle jag nu lägga till enheten. Följde instruktions som följde med men fick den inte a fungera. Inomhusenheten hittade inte regnsensor. För att installera regnsensorn var jag tvungen att sätta i inomhusenheten i datorn via USB och sedan koppla regnsensor. Vet inte riktigt varför det strulade med ios appen, hade samma problem när jag skulle lägga till inomhusenheten. Men, nu är den kopplad och har börjar rapportera till inomhusdelen.

Appen

När jag nu öppnar appen (ios) har jag nu fått en ny sida på den övre halvan av skärmen.
Här får jag information om nederbörd mm/timme, ackumulerad och prognos.
Via notiser kan jag få en notifiering ifall det börjar att regna.

Nu ska det bli spännande att utvärdera hur sensorn fungerar.

Nästa steg för mig blir till att skapa flows / automationer i Athom Homey för att styra min robotgräsklippare. Tyvärr får jag vänta några veckor då det fortfarande ligger snö på gräsmattan.

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:
Smarta Hem

About Claes