Testar Lidl Silvercrest Smart Plug

By Claes

Testar Lidl Silvercrest smart plug i mitt system

I mitt tidigare inlägg om Lidl Livarno LUX GU10 och Testar Lidl Silvercrest USB-grenut­tag skrev jag om smarta produkter som går att köpa på Lidl. Nu var det dags att testa Lidl Silvercrest Smart Plug och se om jag kunde få den att fungera i mitt smarta hem.

Lidl Silvercrest smart plug

Produktnamn: HG06337
Kommunikation: Zigbee
Max: 3840W / 16A
Mått: 5.8 x 5.8 x 8.8cm


On/off knapp på ovansidan som lyser vitt när den är på.


Monterad i ett Eljo trend uttag.

Vad använder jag:

Raspee 2 / deCONZ som zigbee kontroller
Phoscon för att lägga till zigbee enheter
Athom Homey
Appen Deconz till Athom Homey

Installation:

I instruktionsbokens som följde med följde jag guiden för att göra en återställning. Genom att hålla in strömbrytaren som sitter ovanpå Smart plug i minst 5 sekunder fick jag den att göra en återställning. LED lampan på/av knappen började att pulsera.
Jag öppnade Phoscon appen och klickade på add new lights och efter ett tag fick jag upp Smart plug.

Athom Homey:

För att addera Smart Plug i Athom Homey använder jag mig av appen deCONZ.
På sidan enheter klickar jag på + symbolen i övre högra hörnet.
Klickar på deCONZ
Väljer <Generic Plug>
Lägger till den nya inkopplade på/av brytaren.
Nu kan jag styra den med Athom Homey.

I mitt system fungerar det att styra Lidl Silvercrest Smart plug men jag tycker att den är väl stor. Jag monterade den i ett Eljo trend dubbeluttag och det är inte många kontakter som får plats i det andra uttaget.
Jag betalade 99,90 SEK och det tycker jag är bra för en Smart Plug som även har en på/av knapp för manuell styrning. Här finns ett inlägg om mina andra Smart Plug som jag använder i mitt smarta hem: Smart plug – Wall plug – Fjärrströmbrytare

Här hittar ni mer information om vad jag använder i mitt system:

Smarta Hem

About Claes