UniFi G5 Turret Ultra bild i dagsljus och mörker

By Claes

Bilder från Unifi G5 Turret Ultra 2K kamera i dagsljus och på kvällen

Nu har jag haft mina nya kameror monterade och under drift i ca en vecka och överlag är jag nöjd med mitt val.

G5 Turret Ultra har en 4Mp kamera och spelar in i 2K upplösning 2688×1512. Vinkeln på sensorn är 102.4° horisontellt.

Mina kameror är monterade i takfoten och nedan kamera är monterad i ett hörn.

Turret Ultra

Bild i dagsljus

Kameran är monterad ca 4m från min position i bilden. Jag har tagit bilden från videon och alla inställningar i kameran är standard. Mao, jag har inte meckat och ändrat något. Kameran sitter i ett hörn och kameran täcker väldigt mycket yta.

Samma bild men zoomat in digitalt

 

Samma position men bilden har jag tagit på kvällen när det är mörkt ute. Mina mörka kläder blir Vita i IR-ljuset.

 

Nedan bild är tagen med fasadbelysningen igång

 

 

 

Jag är nöjd med resultatet och denna upplösningen på bilder fungerar bra för min installation. Visst skulle det vara bra om jag kan zooma in mer och se fler detaljer men då hade jag nog varit tvungen att ha köpt 4K kameror med optisk zoom.

 

Andra inlägg om mitt projekt att byta kameror

Byter ut mina äldre övervakningskameror till UniFi

Installation av UniFi NVR Network Video Recorder

Installation av Unifi G5 Turret Ultra

Unifi kameror i Unifi Protect mjukvaran

UniFi G5 kamera AI event detektering

About Claes