UniFi G5 kamera AI event detektering

By Claes

UniFi G5 kamera AI event detektering – Personer, bilar och djur

Mina nya Unifi G5 Turret Ultra kan detektera Personer, bilar och husdjur med funktionen AI event detektering. Cool funktion där Personer och bilar detekteras på ett bra sätt men fungerar mindre bra för att detektera djur.

 

För att slå på AI funktionen går jag till kameran och sedan klickar jag på Ikonen Recording Mode.

 

 

Scrollar jag längst ned hittar jag menyn Detection and Privacy.

 

Nu kan jag placera ut min zon där kameran ska detektera rörelse och spela in. Jag väljer även vilken typ som ska detekteras och känsligheten. För denna zon har jag valt att välja personer och djur. Känns smått otroligt att jag någonsin ska få se en bil i detta område på tomten.

AI Detektering

Detekteringen för personer visas i filmerna med en blå symbol. Denna symbol visas inte vid live utan bara vid inspelningar.

 

Detekteringen för djur visas som en symbol med tassar. Nedan kommer kissen farande och triggar en videoinspelning. Just detekteringen av djur tycker jag inte fungerar alla gånger.

Att kunna detektera personer, djur och bilar lät för mig en funktion men kanske onödig när jag köpte kamerorna. Nu när jag har använt systemet under några dagar inser jag att funktionen är väldigt användbar. Det blir väldigt många detekteringar och inspelningar och om jag vill se vilka personer som rör sig runt huset kan jag enkelt sortera bort alla onödiga events.

Andra inlägg om mitt projekt att byta övervakningskameror

 

Byter ut mina äldre övervakningskameror till UniFi

Installation av UniFi NVR Network Video Recorder

Installation av Unifi G5 Turret Ultra

UniFi G5 Turret Ultra bild i dagsljus och mörker

About Claes