Kameraövervakning System i Hemmanätverket

By Claes

Installerat Unifi G5 Turret Ultra och UNVR i mitt Hemmanätverk

Har under påsken bytt ut mina äldre kameror mot nya G5 Turret Ultra samt installerat UNVR i mitt hemmanätverk. Kablage var redan på plats så det var relativt snabbt gjort att montera de nya kamerorna och få allt på plats.

 

5st Unifi G5 Turret Ultra är monterade utomhus under takfoten. Kablage är draget till min Patchpanel och sedan till en Unifi Lite 16 PoE Switch.

 

För UniFi Protect och lagring valde jag att köpa en UNVR Network Video Recorder. För lagring använder jag 8TB hårddisk som ska räcka till 30 dagar inspelning för 5st kameror som spelar in i 2K.

UNVR är ansluten direkt till min UDM via Gigabit Ethernet.

 

Hur jag har kopplat

Alla kameror är kopplade till Unifi Lite 16 PoE med PoE. Unifi Lite 16 är i sedan tur ansluten till min Router UniFi Dream Machine UDM. Inspelningsenheten UNVR är kopplad direkt till UDM. Mellan Switch, Router och inspelningsenhet är hastigheten GbE (Gigabit Ethernet) och mellan kameror och Switch FE (Fast Etthernet)

 

Läs mer om vad jag använder i mitt Hemmanätverk: Hemmanätverk

 

Inlägg om mitt projekt att byta kameror:

Byter ut mina äldre övervakningskameror till UniFi

Installation av UniFi NVR Network Video Recorder

Installation av Unifi G5 Turret Ultra

About Claes