Koppla LED-list till datorn med Razer

By Claes

Koppla Hue och Nanoleaf LED-list till datorn med Razer

Belysning runt datorn är kul och det blir roligare om det också lyser med färger. Vi har använt en HUE led-list med Razer Chroma under en längre tid med bra resultat. Efter Julen 2023 har vi också installerat en Nanoleaf MATTER Lightstrip.

 

Förutsättningarna för att få detta att fungera är att jag har en HUE Brygga för HUE led-listen och en Thread border router för Nanoleaf Matter Lightstrip

HUE och Razer

Det här är faktiskt en väldigt enkel koppling. I Razer appen Synapse finns det en HUE Modul som går att installera. Innan jag kopplar HUE och Razer skapar jag ett underhållningsområde i HUE appen. I underhållningsområdet lägger jag till de lampor som ska fungera med Razer.

Vid installationen i Synapse går man helt sonika och trycker på knappen som finns på HUE bryggans top. Skrev ett inlägg om att koppla HUE och Razer med mer information. Inlägget hittas här: Koppla Hue och Razer Chroma blir en bra kombination

Bild på Hue bridge

Efter kopplingen mellan RAZER och HUE kan jag nu välja effekter i Razer Synapse.

Nanoleaf MATTER lightstrip och Razer

Den här kopplingen tycker jag var betydligt mer komplicerad än HUE kopplingen. Här behövde jag installera Nanoleaf appen i Windows 11 och det fanns ingen modul att installera i Synapse. I Razer Synapse hittade jag menyn som heter CONNECT och här kan jag nu koppla Nanoleaf MATTER Lightstip med Razer. En mer detaljerad installation av Nanoleaf MATTER lighstrip och Razer hur jag fick det att fungera finns här: Nanoleaf Matter Lightstrip Installation

Nanoleaf Matter 5M Lightstrip

5m Nanoleaf MATTER Lighstrip.

Fördel med extern belysning

En fördel att använda extern belysning som Hue och Nanoleaf är att när de inte synkas med datorn och Razer kan jag använda dom som vanlig belysning i rummet. Jag kan enkelt styra enheterna med HUE eller Nanoleaf appen i telefonen eller via mitt smarta hem system där jag använder Home Assistant.

About Claes