Koppla Hue och Razer Chroma blir en bra kombination

By Claes

Att koppla Hue och Razer Chroma blir en bra kombination när tangenbordet, musen och HUE lampor har samma färger

 

Att koppla ihop och synka Hue och Razer Chroma blir en bra och kul kombination. Tangentbord, mus och lampor har samma färgkombination och ändras samtidigt. Det som behövs för att få till synkningen är en Hue hub med en färgad lampa och Razer Chroma utrustning. I datorn behövs också att Razer Chroma appen synapse är nedladdad.

Vi har våran setup av Hue och Razer i ett av rummen där speldatorn står. En Hue led-list som är monterad bakom skrivbordet visar samma färg som tangentbordet.

HUE HUB

För att kunna synka HUE lampor och Razer Chroma behöver jag en HUE HUB kopplad till hemmanätverket. I HUE appen måste jag också lägga till ett underhållsområde som jag hittar under inställningar. Där lägger jag äve till lampan eller lamporna som ska synkas med Razer Chroma. Vi har en HUE LED-list som är kopplad till Razer.

Bild på hue hub

Philips Hue Hub ansluten till vårat hemmanätverk med Ethernetkabel till Routern

Razer Chroma App i datorn

I datorn laddade vi ner Razer appen Synapse och där kopplade vi Razer Chroma till våran Philips HUE HUB. För att ansluta till HUE i Synapse appen gjorde vi så här: Öppnar Synapse -> lägger till HUE modul -> Kopplar enligt instruktion på skärmen och sedan var vi igång.

Något som är bra med denna setup är att när datorn är avstängd stoppas synkningen med hue hub och LED-listen fungerar som vanligt. Vi kan då kontrollera färg och ljusstyrka med HUE appen eller som i vårat fall med Home Assistant.

 

Läs mer om mitt hemmanätverk: Hemmanätverk

About Claes