Windows 11 AI Copilot ska bli intressant att testa

By Claes

Spännande tider, Windows 11 AI Copilot ska bli intressant att testa när det släpps

Windows 11 kommer att få AI i form av Windows Copilot. Copilot är under testning och finns med i en förhandsversion som har släppts i Nordamerika och delar av Asien.

Uppdateringen kommer med Windows 11 2023 update och om jag har förstått rätt heter den versionen 23H2 i Windows update. Jag har redan 23H2 installerat på min dator men tyvärr verkar det som om Copilot funktionen inte är tillgänglig i Sverige än.

Funktioner i Windows 11 Copilot

De funktioner Copilot kommer få i Windows 11 till en början verkar vara att jag ska kunna ställa frågor. Ändra några inställningar, summera en fråga eller öppna en app. Copilot ikonen kommer att finnas på startmenyn eller via snabbkommando Win +.

Uppdaterade Appar

Det ser ut som om vissa appar i Windows kommer att få mer AI funktion. Paint kommer att bli uppdaterad med Paint Cocreator där AI ska kunna generera konst med hjälp av DALL-E.

 

Snipping Tool ska få någon form av AI för editering, kopiering.

 

Clipchamp som är videoredigeringsverktygen är också nämnt men här kan jag inte läsa mig till vilka AI funktioner appen kommer få.

 

Foto appen är också nämnd men hittar inte någon information om specifika AI funktioner

 

Smart App control kommer att använda AI för att förutse vilka appasr som är säkra och ladda ner ock köra på Windows 11.

 

Länk till Microsofts sida om AI Copilot i Windows 11 där jag har läst om Copilot: Copilot in Windows & Other AI-Powered Features | Microsoft

Vilken Windows 11 version har jag

För att ta reda på vilken Windows 11 version jag har går jag till Inställningar -> System -> Om. Här kan jag se Enhetsspecifikation, Windows-specifikationer och byta namn på datorn. UNder Windows-specifikationer ser jag vilken Utgåva och Version jag har.

About Claes