Ändra lösenord på användare i Home Assistant

By Claes

Ska ändra lösenord på användare i Home Assistant men hur gör jag

Alla i familjen + min iPad som jag använder som Dashboard har en egen inloggning till Home Assistant. En har glömt bort sitt lösenord och vill ändra och jag skulle lite lätt fixa det men så enkelt var det inte…

I meny inställningar finns det en flik som heter Personer. Här kan jag lägga till Personer och Användare. Klickar jag på Användare får jag upp en lista på vilka Användare jag har lagt till och vilken grupp de tillhör. Grupperna är Administratörer, Användare och Ägare.

Jag själv är Administratör och tänkte att en admin kan ändra lösenord för en existerande användare. En admin kan lägga till en användare, ta bort och skapa lösenordet men jag fick nu veta att så inte är fallet. En admin kan kan inte ändra lösenordet utan för att ändra lösenordet måste jag vara inloggad som Ägare.

Loggar jag in som ägare och går till inställningar -> Personer -> Användare -> klickar på den användare jag vill byta lösenord på kommer det upp en ny textrad: Ändra lösenord.

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

 

Läs mer om hur jag använder Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes