IKEA TRÅDFRI Styrbar

By Claes

Installerar ny TRÅDFRI fjärrkontroll – TRÅDFRI Styrbar

Vid senaste besöket på IKEA där jag egentligen bara skulle handla nya lampor hittade jag en ny fjärrkontroll som heter TRÅDFRI Styrbar. Jag tycker att den ser betydligt bättre ut än mina gamla TRÅDFRI fjärrkontroller så jag köpte med en hem för att prova för 99:-

Vad fick jag med i köpet

Jag fick med följande i kartongen

Styrbar
Manual
Självhäftande tejp

TRÅDFRI Styrbar

Model: TRÅDFRI Styrbar
produktnamn: E2002
Mått:
Längd: 72mm
Bredd: 72mm
Höjd: 18mm
Radio: Zigbee
Batteri: 2st AA
Funktion: Dimma, tända, släcka och byta färgtemperatur (varmt till kallt ljus) Om lampan stödjer det

Styrbar vs Remote Control

Har några gamla TRÅDFRI Remote control och jag tycker faktiskt att TRÅDFRI Styrbar är lite snyggare.

Installation av TRÅDFRI Styrbar

Skruvade bort luckan för att montera 2st AA batterier. Här sitter även knappen för inkludering till IKEA Gateway eller direkt till lampan.

IKEA Appen
  1. Öppnar IKEA appen och tycker på inställningar
  2. Lägg till ny enhet
  3. Fjärrkontroll och sensor
  4. Fjärrkontroll Styrbar

5. OK, redan gjort trycker på nästa
6. OK, trycker på nästa
7. OK
8. Klart

Installationen är klar

OK, installationen av Styrbar är klar och nu är det dags att testa! Jag placerar den i samma grupp som min installerade TRÅDFRI LED 345 lm och mycket riktigt, jag kan sätta på ljuset, stänga av ljuset och dimmra med Styrbar men vänta nu. De två andra knapparna ska jag ju kunna växla färgtemperatur med men när jag trycker på dessa händer det precis ingenting.

TRÅDFRI styrbar ändra färgtemperatur

OK, hur jag än försöker går det inte att ändra färgtemperatur och funderar nu på om jag har gjort något fel i installationen av lampan eller fjärrkontrollen. Det som är mysko är att allt fungerar förrutom att ändra temperaturen med styrbar. Ändra temperaturen på lampan genom IKEA appen fungerar fint.

Ändrar nu installationen på lampan.

Vid ett av stegen när jag installerade lampan fick jag valet att välja om jag skulle installera med fjärrkontroll eller utan fjärrkontroll. Jag valde då att installera utan fjärrkontroll.
Jag installerar nu om lampan men väljer att installera med fjärrkontroll och Voila! Nu fungerar det.

Läs mer om vad jag använder i mitt smarta hem:

Smarta Hem – Home Automation

About Claes