Installera Husqvarna Automower 105

By Claes

Installerade en Husqvarna Automower 105 på en liten tomt!

Under helgen har det varit en hel del uteaktiviteter och vad är inte bättre än att få jobba ute en solig dag. Har installerat en Husqvarna Automower 105 och det är en liten maskin i formatet. Automower 105 är liten, tre-hjulig och har inga coola tekniska finesser. Den kommer att passa perfekt att klippa gräsmattan hos svärmor.

Installationen

Det fösta vi gjorde var att klippa ned gräsmattan och sedan placerade vi laddstationen så central på tomten som möjligt. När laddstationen var på plats kopplade vin strömmen började ladda upp gräsklipparen. Perfekt att ha en fullt uppladdad gräsklippare när det var dags att testa. Därefter satte jag begränsningskabeln med mälorna som följde med installationspaketet och avslutade med guidkabeln.

Utanför arbetsområde

Kopplade in Begränsningskablarna och guidkabeln och körde igång! Fick meddelandet Utanför arbetsområde. Visade sig att jag kopplat fel på anslutningsplinten för guid och begränsningskabel. Bytte plats på stiften och gräsklipparen gav sig iväg.

Inställningar

De enda inställningar jag gjorde var att ställa in ett schema när den ska klippa.

Smidig installation

Lätt och smidig installation. Det som tar tid är att lägga begränsningsslingan och kopplad guidkabeln.

Andra inlägg om Automower:

Erfarenheter av Husqvarna Automower

Automower Ingen Slingsignal

Husqvarna Automower med Home Assistant

About Claes