Installerar IKEA PARASOLL Dörr & fönstersensor i DIRIGERA

By Claes

Installerar IKEA PARASOLL Dörr & fönstersensor i DIRIGERA

Dagens besök på IKEA skulle det inte handlas några smarta hemmet prylar. Men jag kunde inte motstå att köpa den nya Dörr och fönster sensorn IKEA PARASOLL. Jag var nyfiken på hur den ser ut i verkligheten och hur den fungerar med IKEA DIRIGERA. Första intrycket när jag öppnar förpackningen är att sensorn är stor i formatet. Det beror troligtvis på att det ska få plats ett AAA batteri.

IKEA PARASOLL Dörr och fönster sensor

Radio: Zigbee
Storlek på sensorn: Bredd 40 mm, Längd 88 mm, Djup 18 mm
Funktion: Öppen / Stängd
Batteri: 1 AAA (medföljer ej)

På framsidan finns det en LED som fungerar när jag parar enheten till Dirigera och indikerar när sensorn öppnas och stängs. Bredvid sensorn på bilden (till vänster) är magneten.

Dörr och fönster sensor IKEA PARASOLL

På baksidan hittar jag inkluderingsknappen samt Batterilucka

Under batteriluckan finns plats för 1 AAA batteri

För att fästa sensorn sitter det en självhäftande tejp på baksidan av både sensorn och magneten.

Installation i IKEA DIRIGERA

Som vanligt när jag installerar en produkt i IKEA DIRIGERA går det smärtfritt och utan problem. Här har IKEA lyckats med riktigt bra instruktioner i deras Home Smart app.

Jag öppnar appen och klickar på + symbolen längst upp till höger i appen. Här väljer jag att lägga till en produkt. Nästa steg är att jag väljer sensorer. När jag har valt sensor får jag upp de sensorer jag kan ansluta.

Jag väljer Parasoll och följer med i instruktionerna i appen. Efter ett tag är sensorn hittat av IKEA DIRIGERA och tillagd.

När jag nu klickar på sensorn i appen får jag upp en bild på sensorn, Batterinivå och val som jag kan använda. Vad ska hända när sensorn öppnas och stängs.

På samma sida om jag scrollar ner får jag även upp en aktivitetslogg. Aktivitetsloggen visar när sensorn öppnades och stängdes.

Parasoll funktioner i IKEA DIRIGERA

Funktionerna som jag kan använda är att Sensorn kan skicka mig en notis när sensorn öppnas eller stängs. Jag kan även tända och släcka en lampa när sensorn öppnas eller stängs.

Jag valde att slå på push notiser för att testa och mycket riktigt får jag upp notiser när sensorn öppnas och stängs. Den här funktionen kräver att funktionen Tillgång överallt är påslagen.

 

Har inte hunnit testa sensorn så mycket och jag har inte placerat den på någon dörr eller fönster än. Det första intrycket är att sensorn är stor men det tror jag beror på AAA batteriet.

Skumt att notis funktionen bara fungerar om jag har funktionen Tillgång överallt påslagen.

Kul att IKEA satsar på det smarta hemmet och det är riktigt kul att IKEA DIRIGERA får fler funktioner med IKEA Parasoll.

Andra inlägg om IKEA produkter

Installerar IKEA VALLHORN Rörelsesensor i DIRIGERA

Installerar IKEA BADRING i DIRIGERA

 

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Home Automation

About Claes