IKEA BADRING installation i DIRIGERA

By Claes

Installerar IKEAs nya vattenläckage sensor BADRING i min IKEA DIRIGERA HUB och testar funktionen.

Köpte IKEAs nya sensor BADRING som är en vattenläckage sensor för att testa i min DIRIGERA HUB. Jag var nyfiken på funktionerna samt hur den reagerar. Det som jag tyckte var ett stort plus är att den har en liten inbyggd siren som låter när vatten detekteras. För inkoppling till DIRIGERA använder BADRING Zigbee för kommunikation.

IKEA BADRING vattenläckage sensor

Model: BADRING water leakage sensor
Typ: E2202
Radio: Zigbee
Räckvidd: 10m utan hinder
Funktion: detektera vatten
Batteri: 1st AAA (medföljer ej i boxen)
Mått: Höjd 1.9 cm, Längd: 7 cm, Bredd: 4 cm
IP-klass: IP44
Operations temp: 0 till +40. Bara inomhusbruk.
Inbyggd siren

Under hålen på framsidan sitter det en liten siren som låter när sensorn detekterar vatten. Tonen är inte speciellt hög.

 

På baksidan sitter 2st runda cirklar i metall som detekterar vatten.

 

På baksidan hittar jag även skruven för batteriluckan och när jag tar bort den kan jag placera ett AAA batteri. Här sitter även inkluderingsknappen för Dirigera

Installation i Dirigera

Jag öppnar IKEA Home Smart appen i telefonen och klickar på + symbolen längst upp till höger i appen. Här väljer jag att lägga till en produkt. Nästa steg är att jag väljer sensorer. När jag har valt sensor får jag upp de sensorer jag kan ansluta.

 

Jag väljer BADRING och följer med i instruktionerna i appen. Efter ett tag är sensorn hittat av IKEA DIRIGERA och tillagd.

När jag nu klickar på sensorn i appen får jag upp en bild på sensorn, Batterinivå och val som jag kan använda som vad ska hända när sensorn upptäcker vatten.

Längst ner kan jag även se en aktivitetslogg för BADRING

När sensorn upptäcker vatten kan jag välja att skicka en notis till min telefon och jag kan även tända lampor som en indikation.

Test av BADRING

För att testa BADRING tog jag en skål med vatten och helt enkelt doppade sensorn. Sensorn ljuder genom den inbyggda högtalaren samt att jag fick upp en notis på min telefon. BADRING Vatten upptäcktes kl 15:53

 

IKEA BADRING skickar en notis till min telefon om jag har satt upp den med DIRIGERA och om jag har vatlt att skicka Push-meddelande. Sensorn ljuder även när den detekterar vatten men jag skulle ha uppskattat om ljudet var lite högre.

 

Andra inlägg om nya IKEA produkter

Installerar IKEA VALLHORN Rörelsesensor i DIRIGERA

Installerar IKEA PARASOLL Dörr & fönstersensor i DIRIGERA

 

Läs mer om mitt Smarta hem: Smarta Hem – Home Automation

About Claes