Vilken dator ska jag köpa

By Claes

Vi ska köpa ny dator men vilken dator ska vi välja

Dotterns bärbara dator har nu brakat ihop totalt efter många långa år. Det är dags att köpa nytt men vad ska jag köpa. Det finns en oändlig samling av märken och olika typer, allt från Standard, Ultrabooks, 2 in 1, gaming etc etc.
Hur ska jag kunna hitta rätt i denna djungel av varianter.

Vad ska jag använda datorn till

För att kunna sålla bort en hel del alternativ ställer jag frågan, vad ska datorn användas till. Den gamla datorn användes till att surfa lite på webben, använda office paketet och läsa lite mail. Har behovet ändrats eller är det samma förutsättningar. Ska det spelas spel krävs det lite mer av datorn och speciellt grafikkortet.

USB, Wifi och Bluetooth

Nästa fråga är vilka anslutningar som behövs. Att ha inyggt Wifi är ju självklart men hur många USB kontakter behövs och ska datorn ha inbyggt bluetooth. Bluetooth går ju att installera vid ett senare tillfälle med en USB dongle.

Batteritid

Hur lång batteritid behövs.

Svar på frågorna

Datorn ska användas till surfning, läsa email, använda office paketet och spela några simpla spel.
Minst 2st USB portar och Bluetooth är ett måste.
Lång batteritid är  inget krav utan den kommer att vara nätansluten mest hela tiden.

Leta ny dator

Med tanke på kraven tänker jag leta i det lägsta prissegmentet och har nu hittat några alternativ i prisklassen 3500-5000:-.

About Claes