Installerar JBL Boombox 3 wifi

By Claes

Installerar och testar JBL Boombox 3 wifi som jag ska använda utomhus i sommar

Har under ett tag letat efter en högtalare som jag kan använda utomhus och köpte JBL Boombox 3 Wifi. Skälet att det blev en JBL boombox var att den är IP67 klassad och har både Wifi och Bluetooth. Ett stort plus är att den är batteridriven och ska enligt spec klara 24 timmar batteridrift. Ett minus är att den är rejält tung. Boombox 3 Wifi är inte en pryl som jag tänker släpa med till stranden.

 

På framsidan finns knappar för On, Bluetooth, Play/Pause, Volym och en knapp som heter Moment.

 

På baksidan av BoomBox 3 Wifi hittar jag en lucka där jag hittar 220V och en USB port. USB porten kan jag använda för att ladda mobilen.

Installation av JBL BoomBox Wifi i Hemmanätverket

Vid installationen laddade jag ned JBL One från Appstore (iOS). Följde instruktionen som visades och adderade produkten i mitt hemmanätverk och sedan var jag igång!

Boombox 3 i JBL One app

 

Klickar jag nu på > kommer jag till en sida där jag kan göra inställningar för ljudet som Bas, Diskant och Mid.

Wifi och Bluetooth

JBL BoomBox 3 Wifi har både Wifi och Bluetooth. Har provat att strömma musik både genom Blueooth och Wifi och det fungerar riktigt bra. För mig kommer dock Wifi vara formatet som kommer att gälla här hemma. Dels genom Airplay och Music Assistant i Home Assistant.

Music Assistant i Home Assistant

Har börjat testa att spela musik från Music Assistant i Home Assistant. Boombox 3 wifi stödjer airplay 2 och jag hade hoppats att den skulle fungera med Music Assistant men än slå länge har jag inte fått det att fungera. Vad som fock fungerar är att Boombox 3 Wifi dyker upp som UpNP/DLNA spelare i mitt nätverk. Jag kan nu strömma musik från Music Assistant direkt till min Boombox 2 wifi spelare utan problem. Riktigt riktigt finurligt.

Läs mer om Music Assistant här: Testar Music Assistant i Home Assistant

Ljudet är enligt mina öron riktigt bra

Ljudet som kommer ur denna högtalare är bra. Jag kan spela riktigt riktigt högt och den kommer att passa utmärk för utomhusbruk.


Läs mer om mitt Hemmanätverk: Hemmanätverk

 

Läs mer om mitt Smarta Hem: Smarta Hem – Smart hem system – Home Automation

About Claes