Flera DIRIGERA hubbar i en installation

By Claes

Funktionen att lägga till flera DIRIGERA hubbar i en installation

 

I IKEA Home Smart appen finns det en möjlighet att lägga till fler DIRIGERA hubbar i en installation. Funktionen kom i December 2023 med app version 1.22.0 (iOS). Om jag har förstått rätt så kan jag ha två hubbar kopplade till en installation av Home smart appen.

Hade inte testat funktionen då jag bara har 1 DIRIGERA i mitt system men nu har jag gjort det och det fungerar bra!

 

Jag hjälpte en nära släkting att sätta upp ett litet smart hem system med DIRIGERA. Personen kunde inte installera IKEA Home smart appen i telefonen då telefonen inte kunde uppdateras till en nyare iOS version. IKEA home smart kräver iOS 15.0 eller senare.

 

Jag använde mig av min telefon och app och la till DIRIGERA hubben. Efter att DIRIGERA hubben var installerad la vi till alla enheter och funktioner. Ett inlägg om den installationen finns här: Installerar ett litet smart hem system för att styra lampor och uttag

 

När installationen var klar gick jag till funktionen Tillgång överallt som finns under inställningar i appen. Efter att ha verifierat min email adress för denna hubb kunde jag nu styra DIRIGERA när jag kopplade bort WiFi anslutningen.

 

Nu dök det upp två stycken pilar bredvid hubben. Klickar jag på dessa två pilar får jag upp vilken hubb jag vill ansluta till.

 

Personligen har jag ingen användning för att kunna ha två DIRIGERA hubbar. För de som har två ställen att bo på kan det kanske vara en lösning. För att detta ska fungera så krävs det att hubben alltid är ansluten till Internet.

About Claes