Integrationer för Röststyrning i Home Assistant

By Claes

Jag installerar integrationer för att använda röststyrning i Home Assistant med Atom Echo

Så var det dags att titta på vilken mjukvara jag behöver i Home Assistant för att få igång röststyrningen. Min inköpta och installerade Atom Echo behöver några Add-on och integrationer för att det ska fungera.

Add-on

Jag installerar Add-on:

Whisper för Tal till text. När Whisper är installerad slår jag på valet Vakthund. Under inställningar kan jag välja model och språk. Väljer Svenska ock klickar på Spara. Nu startar jag Whisper genom att klicka på Starta som finns under fliken Info.

 

Piper för text till tal. När Piper är installerad slår jag på valet Vakthund. Under Inställningar Väljer jag rösten sv_SE-nst-medium och klickar på Spara. Nu startar jag Piper genom att klicka på Starta som finns under fliken Info.

 

openWakeWord för att väcka upp röststyrningen med ett speciellt väckningsord. Efter installation slår jag på vakthunden och klickar på starta.

Integration

Efter att jag har installerat Whisper, PIper och openWakeWord kommer dessa att dyka upp som upptäckta enheter som Wyoming Protocol. Jag hittar dessa under Inställningar -> Enheter och Tjänster. Jag klickar på Konfigurera och sedan på Spara.

Nu har jag fått en ny integration som heter Wyoming Protocol och klickar jag på denna får jag upp följande Integrationsposter

Efter att allt var installerat startade jag om Home Assistant. Vet inte om det är nödvändigt men jag gjorde det för säkerhets skull.

Home Assistant Assist

Nu har jag Skapat en en Assist i Home Assistant. Assist skapar jag under Inställningar -> Röstassistenter. Jag klickade på + LÄGG TILL ASSISTENT och döpte den till Home Assistant med Svenska som språk.

Inställningarna jag gjorde var att jag la till Whisper som Tal till Text. Piper som Text till Tal och Hey rhasspy som väckningsord.

 

Nu är Atom Echo installerad och alla små pusselbitar till mjukvara ska vara på plats. Nu är det dags att börja testa!!

 

Länk till mina inlägg om atom echo, installation av ESPHome och integrationer.

Atom Echo för att börja testa röststyrning i Home Assistant

Installation av Atom Echo i Home Assistant med ESPHome

Integrationer för Röststyrning i Home Assistant

Testar lokal röststyrning i Home Assistant

About Claes