Installation av Atom Echo i Home Assistant med ESPHome

By Claes

Installation av Atom Echo i Home Assistant med ESPHome

För att använda Atom Echo i Home Assistant för röststyrning behöver jag installera ESPHome på den. Just denna process var väldig enkelt då det finns en klar och tydligen instruktion på Home Assistant sida: $13 voice assistant for Home Assistant – Home Assistant (home-assistant.io)

Jag skrollade ner på sidan där jag hittade texten: TO INSTALL THE SOFTWARE ON YOUR ATOM ECHO. Jag kopplade Atom Echo med en USB-kabel till min dator och klickade på den blåa knappen Connect. När ESPHome var installerad valde jag vilket nätverk jag ville koppla till och efter en stund dök enheten upp i Home Assistant för konfiguration. Innan jag konfigurerade enheten i Home Assistant satte jag en statisk IP-adress i mitt hemmanätverk. Anledning till Statisk-IP adress är att jag inte vill att enheten byter IP-adress för att undvika problem.

Atom Echo i Home Assistant

När enheten var installerad och konfigurerad i Home Assistant får jag upp Sensor och Inställningar.

Nu har jag installerat Atom Echo i Home Assistant och nu ska jag börja försöka förstå vilka integrationer jag behöver för att börja använda Röststyrning i Home Assistant.

 

Länk till mina inlägg om atom echo, installation av ESPHome och integrationer.

Atom Echo för att börja testa röststyrning i Home Assistant

Installation av Atom Echo i Home Assistant med ESPHome

Integrationer för Röststyrning i Home Assistant

Testar lokal röststyrning i Home Assistant

About Claes