Skicka notiser till min telefon med Home Assistant

By Claes

Att skicka notiser till min telefon med Home Assistant är ett bra sätt att inte glömma något

Jag skickar notiser till min telefon med Home Assistant för att inte glömma viktiga saker. T ex använder jag den inbyggda kalender och vissa av posterna har jag skapat notiser för. Den nya To-do eller att göra-listan i Home Assistant ser jag fler användningsområden för i mitt hem pga att jag är glömsk. En förutsättning för att jag ska kunna ta emot notiser är att jag använder Home Assistant companion app för min mobil. För att ta emot notiser när jag är uppkopplad mot mobilnätet använder jag kopplingen till Home Assistant Cloud.

Mobil appen i Home Assistant

 

I en automation kan jag använda mig av tjänsten: Meddelande: Send a notification

Home assistant skicka notis

Notiser från Home Assistant Kalender

Jag har nyligen börjat använda den inbyggda kalendern i Home Assistant. Till exempel har jag lagt till påminnelser för tömning av våra två sopkärl i kalendern, och dagen innan tömningen får jag en notifikation om att ställa ut dem. För att få dessa notifikationer på min telefon använder jag en Blueprint som jag hittade på forumet. Denna Blueprint fungerar perfekt för min kalender och är lätt att konfigurera. Den låter mig bestämma vad som ska utlösa notifikationerna, vilka som ska få dem och vilka meddelanden som ska skickas.. Länk till Blueprint: 📆 Calendar Notifications & Actions – Blueprints Exchange – Home Assistant Community (home-assistant.io)

Notis from To-do Att göra-listor

Home Assistant att göra-listor växer i mina ögon. I början såg ingen användning men nu har jag skapat några listor som är användbara för mig. Plus i kanten är att jag även kan få en notis skickad till min mobil med påminnelse. Jag har skapat två stycken listor som jag använder. En Inköpslista som skickar mig en notis när jag är på stället där butiken ligger. En Glöm inte att-göra lista som skickar mig en notis ifall det står något på listan.

Här finns ett inlägg om mitt test av att göra-listan med notis till min telefon: Testar Att Göra-listor med Home Assistant med notis till mobil

Notiser om händelser

Har även skapat andra notiser vid händelser. Frun vill gärna veta när kissen går genom kattluckan. Hon får en notis när katten går ut och in.

Har skapat en notis när z-wave & Zigbee enheter slutar svara. Får en notis varje vecka ang batteristatus på mina sensorer.

Läs mer om mitt smarta hem: Smarta Hem – Home Automation

 

Läs mer om min installation av Home Assistant: Home Assistant Kontroller

About Claes